HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

Izomagyak

slartibartfast 2014.01.18. 17:42

pain-and-gain-movie-poster-2013-1020754110.jpg

NÉVJEGY

Pain & Gain (Izomagyak)

évjárat: 2013, amerikai

gyártó: Paramount Pictures, Platinum Dunes, De Line Pictures

műfajilag: akció, vígjáték, igaz történet alapján

rendezte: Michael Bay

főszereplők: Mark Wahlberg, Dwayne "The Rock" Johnson, Anthony Mackie, Ed Harris, Tony Shalhoub, Bar Paly, Ken Jeong

pain2.jpg

Michael Bay nevével az utóbbi időben összefort a durva amerikai patriotizmus, az agyonlassítások sűrű használata, meg úgy eleve, hogy csak blockbuster-eket képes rendezni. Az Armageddon és A szikla óta ennyire jó filmet szerintem nem is rendezett, mint a Pain & Gain, ami igaz történet pillérein nyugszik.

A 90-es években Miamiban történt ugyanis, hogy három testépítő Daniel Lugo (Mark W.) vezetésével letért a "jó" útról és veszélyes, bűnös játékba kezdtek. Daniel kinéz egy dúsgazdag kuncsaftot az edzőteremből és el akarja venni mindenét. Nem elég neki, hogy ők meggazdagodnak, teljesen tönkre akarja tenni a pénzes áldozatot. Mindezt az amerikai álom hajszolásáért, azárt mert Ő odateszi, mert a valóságban pénz nélkül bolhányi kispolgároknak érezhetik magukat. Midenkinek megvan a személyes problémája a csapatból, van, aki a józanságáért küzd a kereszténység kálváriáját megjárva és van, akinek péniszproblémái vannak a szteroidoktól. Peter Stormare itt is befigyel egy röpke vicces jelenet erejéig. Hiszik, hogy a pénz megoldást nyújt problémáikra. Igen vagy mégsem? Hova vezethet a "jószándékból" elkövetett bűncselekmények láncreakciója, főleg ha ilyen sejtagyúak a tervezők és végrehajtók? Ezt már rátok bízom, mert ez egy olyan Bay film, amit megint érdemes végre megnézni. Akkor is, ha nem tökéletes alkotás. Nagyon jól szórakoztam rajta, az eredeti sztorit meglehetősen emészthető, vicces csomagolásban szolgálja fel.

PRO: Sok-sok év óta ez a legállatabb Bay film, ami igaz történetet dolgoz fel, de a drámai sztorit képes szórakoztató anyagként a nézőbe oltani. Az alapszituáció is meglehetősen egyedi, hasonló kiindulóponttal, indulóhelyzettel én nég nem találkoztam. Frankó dialógusok, pazar képi világ, ez a film igazán szórakoztat.

KONTRA: Pont az, ami az erőssége. Sokan nem fogják jó néven venni, hogy az eredeti történet sok helyen ennyire el lett bagatelizálva. Aki az igazi drámára vágyik, annak a film súlytalan lesz. Az is gyengeségként róható fel, hogy önmagához képest nyomokban, de számomra még mindig túl sok a Bay-védjegy belassítás. Mikor jönnek már rá végre, hogy a szimpla járkálás lassítása és közben a főhősök egoista pofájának mutogatása nem dögös?! Tényleg nem az!

tibike: 7/10, imdb: 6,5/10 (89.374), rottentomatoes: 49%

Címkék: akció vígjáték igaz történet alapján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr755769331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása