HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

Walter Mitty titkos élete

slartibartfast 2014.06.09. 14:26

walter-mitty-titkos-elete-film-plakat.jpg

 

NÉVJEGY

The Secret Life of Walter Mitty (Walter Mitty titkos élete)

évjárat: 2013, amerikai

gyártó: Samuel Goldwyn Films, Red Hour Films, New Line Cinema, TSG Entertainment, 20th Century Fox

műfajilag: romantikus, kaland

rendezte: Ben Stiller

főszereplők: Ben Stiller, Kristen Wiig, Sean Penn, Adrian Martinez, Adam Scott

 

Walter_Mitty_skateboard_tout.JPG

 

A film állítólag egy 1947-es őskövület újragondolása Ben Stiller szájíze szerint. Az eredetit nem láttam.

Rendezőnk egyben a főhőst, Walter Mittyt is alakítja, aki a centrumban van, róla szól minden, mégis könnyen magunkénak érezhetjük a karaktert. Ugyanis nagy problémája, hogy túl élénk a fantáziája, ami szerencsére nem mások rovására manifesztálódik, sokkal inkább pozitív (szuper)hősként éli bele magát saját agyszüleményeibe, ahol éppen mentőakciót hajt végre, vagy teszem azt párkapcsolatban hódít.

A húsvér valóságban Walter a Life magazin egyik "alantas" munkáját végzi, ő a negatívos guru. Guru, de egy darab beosztottal kábé. A sok képzelgés után pedig a húsvér valóságban akad rá a nőre, aki igazán megmozgatja. Annyira, hogy a menedzsment váltáson és kaotikus állapoton átmenő Life magazinnál apró nyomokon indul el, kitörve légvárai falai közül, hogy a nagyvilágban megtaláljon egy hiányzó, titokzatos képkockát és talán az igazi szerelmet és boldogságot is egyben.

PRO: Nem szeretem Ben Stillert, és ez az első filmje, amit láttam azok közül, ahol rendezőként is működik, de ezzel meg is vett kilóra. Miután belevág a nagy utazásba hősünk, elképesztően gyönyörű tájakon vezet végig útja és egy igazán felemelő kalandban lesz része, ahogy szerintem a legtöbb nézőnek is. Habár nem úgy aposztrofálják, mint családfilmet, illik családtagokkal megnézni. Remélhetőleg élénk a fantáziájuk, ha meg nem, akkor reméljük, a filmtől majd megélénkül :) A legnagyobb pozitív csalódás ez nekem Ben Stillertől eddig.

KONTRA: Hagyjatok azzal, hogy nem olyan, mint az eredeti. Nem láttam, nem érdekel és nélküle is frankón szórakoztam. Viszont az engem is zavart, hogy a mű elején túl sok volt a képzelgés, kb. 5 percenként kalandozott el Walter és hiába a csúcslátvány, a film igazán onnan indult be, amikor a képzelgések elmaradoztak és a látványorgiát maga a táj és nem a CGI szolgáltatta. Negatívumnak még annyit, hogy valahogy a nagy katarzisélmény kimaradt, így "csak" egy olyan film lett végül számomra, ami tele van rendkívül kellemes, fontos pillanatokkal, de valami hiányzott a finish-ből.

tibike: 8/10, imdb: 7,4/10 (134.157), rottentomatoes: 51%

Címkék: kaland romantikus

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr76289907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombperec hídlakó 2014.06.10. 12:09:22

"valahogy a nagy katarzisélmény kimaradt"
Mivel az egész film egy "átlagember" életéről szól, ezért azért a film végén azért szerintem megvan a katarzis. Igaz, hogy nem pusztítanak el egy Földre támadó aszteroidát, de Walter Mitty életében ez igenis nagy katarzis. (Nem akarok spoilerezni, aki látta, úgyis tudja, miről beszélek.)

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2014.06.10. 16:46:37

Nálam 7/10. A katarzist tényleg kár keresni, hisz a film ívébe nem is passzolt volna igazán. A tájak elvitték a filmet, a sztorin és a karaktereken még lehetett volna reszelni.

slartibartfast 2014.06.10. 18:06:43

Igazatok lehet a katarzissal kapcsolatban, viszont valami akkor is hiányzott a 9 ponthoz még. A 8-at még mindig helytállónak érzem részemről :)

Zsembibaba 2014.06.10. 21:29:55

Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :)
süti beállítások módosítása