HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

Hannibal - 2. évad

slartibartfast 2015.08.29. 13:44

bb4pvtliqaanuqw.jpg

 

Na, ha valamiről, erről már rég írnom kellett volna. Ne nehezteljetek, ha nem vesézem ki (muhahha), hogy miről is szól, miből is áll össze a második évad, legyen annyi elég, hogy akik hívek lettek az első során, azok maradjanak is de keményen a sorozat mellett, mert a második évad minden képzeletet felülmúlva fogja meghálálni a nézői hűséget.

5412.jpg

 

Hiába a Breaking Bad zsenialitása, a 24 folyamatos feszültség fenntartása és izgalmai, a Vikingek érdekes és számomra új ízt kölcsönző világa, a Trónok harca grandiózussága...a Hannibal a második évaddal olyan magasra tette a lécet, hogy csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla és TV-sorozatok tekintetében jelenleg csak a Fargo első évadával tudom egy lapon említeni. Egyszerűen maximális szinten szolgálja ki a rajongókat mind esztétikai, vizuális téren, mind pedig tartalmilag. Alapból egy rendkívüli szerepcserével indítunk. Will Graham vasrácsok mögül néz vissza ránk, mint elítélt tömeggyilkos, aki lassan már maga sem tudja, hogy igazak-e a fejére olvasott vádak...na jó, azért tudja, tud ő mindent, majdnem mindent és ez adja meg az évad pikantériáját. Will karaktere kis térbe zárva sokkal erőteljesebb, mint az első évadban, Hannibal meg beáll eleinte a jófiúk közé brutál mészárlásokat analizálni...és hogy milyen Mads Mikkelsen? Ugyanolyan zseniális, mint eddig. A sorozat elért arra a pontra, hogy nekem a Hannibal saga-ról már nem Sir Antony Hopkins ugrik be, hanem bizony Mads. Az ő általa megformált Hannibal Lecter sokkal kifinomultabb, letisztultabb és egyben mélyebb, brutálisabb szörnyeteg. Maga az első rész egy igen király jelenettel nyit, ami előrevetíti az eseményeket és az utolsó részben keretbe is foglalja az egész évadot egy olyan évadzáró résszel, amitől hosszú ideig nem tértem magamhoz, annyira precízen, fennkölten és fantasztikusan lett összerakva és megrendezve.

Nálam ez 10/10. Bryan Fuller megcsinálta, új dimenzióba helyezte az egész Hannibal "univerzumot" és nem hogy elvett volna a karakterek vagy a történet értékéből, hanem rengeteget adott hozzá.

Tűkön ülve várom a harmadik évadot.

Címkék: sorozat horror dráma hannibal 10 pontos

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr57743334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Démétér 2015.08.29. 13:57:49

A második évad a kedvencem. A harmadik első felét szintén szerettem, de most a lezárása... elképesztő. Megígérem, hogy nem mesélek róla, csak sürgetlek: nézd meg a harmadikat, mert a finálé mindent megér.

slartibartfast 2015.08.29. 13:59:41

@Démétér: Az első részt láttam eddig, várom a magyarítást :D
A tempóból sokat vesztett a harmadik évadra a sorozat, de még mindig fantasztikus. Nagyon várom a második részt, az Antipasto előételnek valóban megfelelt :)

Démétér 2015.08.29. 14:02:58

Én szerettem az Antipastot, aztán néhány résznél eltűnődtem, hogy abbahagyom a sorozatot, mert - őszintén - nem érdekelt. Pont a számomra érdekes dinamika hiányzott belőle, épp azoknak nem volt közös jelenete, akik érdekesek voltak egymás társaságában. De nagy kár lett volna otthagyni :)

slartibartfast 2015.08.29. 14:04:59

Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már én is agyfaszt kaptam :D
süti beállítások módosítása