HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

John Wick - 2014

slartibartfast 2015.01.14. 22:08

john_wick_film_2014.jpg

 

amerikai akciófilm. rendezte: Chad Stahelski. főszerepben: Keanu Reeves, Willem Dafoe, Michael Nyqvist, Alfie Allen.

 *****

media_john_wick_20140915.jpg

 

Aki ebbe a filmbe belekezd, annyit mindenképp tudjon róla, hogy ez egy tömény akciófilm és nincs benne egy darab olyan elem sem, amit ne láttunk volna már valahol máshol is. Ha ezt megértettük, kellemes időtöltés van kilátásban, már ha a zsáner egyáltalán érdekli a nézőt.

John Wick (Keanu Reeves) alvilági körökben hírhedt, rettegett bérgyilkos vérprofizmusa és teljes érzéketlensége miatt. Azaz csak volt bérgyilkos és csak volt teljesen érzéketlen. Egy nő miatt kiszáll a buliból, csakhogy ez a nő egy idő után meghal (nem, nem megölik és nem miatta vesz a történet előre borítékolható "fordulatot") és nem hagy mást Johnra, csak egy nagyon aranyos kiskutyát, aki nagyon a férfi szívéhez nő. De sajnos ezt korán elveszik a visszavonult gyilkológéptől, miután az egyik helybeli klán ficsúrja (aki egy "nagy ember" fiacskája) szemet vet John dögös '69-es Mustang-jára és megvenné tőle, de az meg nem adja.

Miután a normális élethez kapcsolódó utolsó köldökzsinórját is elvágják, Mr. Wick felveszi a kesztyűt, otthon feltöri a betont, hogy jól elrejtett fegyverarzenáljához jusson és nekivág, hogy szarrá lőjön minden kedves érintettet az ügyben.

20143012230928.jpg

 

Keanu nekem kellemes meglepetés volt. Mindig is szerettem a filmeket, amikben játszott, de őt magát sosem tartottam valami nagy színésznek. Nos, ez most sem változott, de az idő szerintem azért jót tett neki. Valahogy komolyabban vehető, karizmatikusabb és jobb kiállású színész vált belőle a kor előre haladtával. A Trónok harca szereplés meg Alfie Allen-nek tett "jót", hisz felkérték, hogy itt is eljátszhassa a legnagyobb patkány szerepét, ahogy George R.R. Martin elképesztően jó fantasy sorozatában is teszi azt. Nyqvist hozza a kötelezőt, Dafoe meg elég keveset szerepel. Több szót nem is érdemes ejteni az alakításokról, mert ez nem a film erőssége. Helyette viszont végig pörgést kapunk, dögös és karcos akciójelenetek tömkelegét főleg rengeteg lőfegyveres mészárlással (enyhébb pisztoly-kata?) és nagyon, tényleg nagyon sok fejlövéssel. Én még ennyi agyloccsantást egy filmen belül nem láttam. Keanunak jól áll ez a szerep meg a sötét öltöny eleganciája megfestve ellenfelei vérével. Szóval a film lényege, az akció ütős és intenzív, nem az a CGI végletbe átcsapó popcorn nyáladzás, de sajnos nem is a tökéletes arányérzékkel adagolt, letisztult fajta (pl. Man From Nowhere, Collateral), amit én annyira szeretek. Ami meg nagyon nem tetszett, hogy túl sok volt a kiszámítható történés még egy akciófilmhez képest is, plusz nem kellett volna belezavarni Wicket úgy legalább 2-3 olyan jelenetbe, ahol az elhalálozási százaléka bőven 90 fölé tehető volt. Az egy alkotáson belül elég egyszer is, itt meg szimplán túllőttek a célon.

tibike: 7/10, imdb: 7,6/10 (39.363), rottentomatoes: 83% (ez nagyon meglepett, hogy ilyen magas)

Címkék: akció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr157075057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása