HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

A leleményes Hugo

slartibartfast 2014.05.22. 20:11

Hugo_Poster.jpg

 

NÉVJEGY

Hugo (A leleményes Hugo)

évjárat: 2011, amerikai

gyártó: GK Films, Infinitum Nihil, Paramount Pictures, Entertainment Film Distributors

műfajilag: családi, kaland

rendezte: Martin Scorsese

főszereplők: Asa Butterfield, Chloe Grace Moretz, Jude Law, Christopher Lee, Sacha Baron Cohen, Sir Ben Kingsley, Ray Winstone, Emily Mortimer

 

hugo.jpg

 

Hugo apukája órásmester, aki egy csúnya balesetben veszíti el életét. A történtek után iszákos nagybátyja veszi magához a kisfiút, aki a pályaudvar monstre óráinak felhúzásáért felelős és a lényeget gyorsan meg is tanulja Hugo, ami nemcsoda, hiszen istenadta tehetsége van az órás mesterséghez. Viszont Hugot a bácsikája faképnél hagyja, így titokban kell tovább működésben tartania az órákat, mert a tenyérbemászó állomásfelügyelő kiéhezve vadászik az árva kölykökre az egész pályaudvar területén.

Apja után örökségként csak egy nem működő, furcsa gépember marad a fiúra, amihez szabad idejében mindig próbál alkatrészeket szerezni (na, nem éppen törvényes úton) és működésre bírni azt bízva abban, hogy halott édesapja a szerkezeten keresztül üzenhet majd neki. Egy alkatrész lopás alkalmával lebukik és a játékbolt tulajdonosa elkobozza a Hugo számára felbecsülhetetlen értékű tervrajzos füzetecskét. Az árus lánya, a fiatal Isabelle viszont úgy gondolja, titokban valahogy segíteni fog Hugonak.

PRO: Lenyűgöző látványú, aranyos családi film, amit egyszer mindenképp érdemes megnézni otthoni környezetben, feleséggel, gyerekekkel.

KONTRA: Scorsese most bukott nálam. Számomra ugyan kellemes, de maradandó nyomokat nem hagyó és unalmas próbálkozás lett a Hugo, ami egy egyszer nézős családi film és semmi több. Nem moziban láttam, így a látványból is kevesebb élmény jutott nekem, mint annak, aki a vetítőteremben élvezhette. A nagyobb nevek, mint Jude Law, Ray Winstone vagy Emily Mortimer olyan nyúlfarknyi szerepeket kaptak, hogy szinte semmit sem tudtak hozzáadni a film értékéhez, Cohen úr meg állati idegesítő volt a felügyelő szerepében. Sir Ben Kingsley az egyetlen, akinek a munkáját átlagon felülinek tudom értékelni a színészgárdából. És akkor térjünk rá a gyerekekre. Asa (Hugo) játéka nem tetszett, Chloe Grace (Isabelle) pedig oltári nagy csalódást okozott a Kick-Ass után. Teljesen sótlan volt a gyerekszínészek játéka és semmiféle kémia nem működött (látta valaki a Super8-at? na ott aztán állati jók voltak a gyerekszínészek szerintem). Sokszor éreztem azt, hogy olyan, mintha felolvasnák a szövegeiket. Pedig ugye nem is hangzik rosszul az alapsztori és ha hozzávesszük a vizuális orgiát, ami még monitoron is ütős volt, akkor én bizony ezt a mozit egy kihagyott ziccernek érzem. Akkor is, ha örökzöld alkotás, amit évek múlva előveszünk akkor sem lett volna belőle, ha az általam felvetett hibákat orvosolják.

Szerintem ez az utóbbi évek legtúlértékeltebb filmje és pont.

tibike: 4/10, imdb: 7,6/10 (194.627), rottentomatoes: 94%

Címkék: családi kaland

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr166197296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása