HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

Majdnem híres

slartibartfast 2014.01.18. 09:18

almostF.jpg

NÉVJEGY

Almost Famous (Majdnem híres)

évjárat: 2000, amerikai

gyártó: Columbia Pictures, Dreamworks Pictures, Vinyl Films

műfajilag: zenés (rock 'n' roll), romantikus, vígjáték

rendezte: Cameron Crowe

főszereplők: Patrick Fugit, Kate Hudson, Billy Crudup, Jason Lee, Frances McDormand, Philip Seymour Hoffman

almostF2.jpg

Úgy adódott, hogy tegnap késő este egy nagyon ígéretes kóreai darabot indítottam el, de asszonykámba is belecsapott a filmezhetnék, így a kóreai film brutalitása miatt jegelve lett azonnal és kiötlöttem, hogy nézzük már meg ezt a több, mint 10 esztendős állítólag aranyos filmecskét.

Nos, nem bántuk meg, mert a Majdnem híres tipikusan az a film, amit teljes szívvel lehet ajánlani randizósoknak, szerelmes pároknak, házastársaknak stb. Amit TÉNYLEG lehet ajánlani és amiből manapság egyre kevesebbel találkozik az ember. Ez a film valahogy nagyon jól egyensúlyozik, hogy ne legyen túl szirupos, de ne is váljon belőle részletekbe menően realisztikus alkotás, ami jelentősen elvenné a társaságban való megnézés élményfaktorának élét. Közben valószínűleg remekül visszaadja a 70-es évek életérzését, amit nem tudhatok, mert akkor még nem voltam ezen a bolygón.

Szóval van nekünk ez a William Miller 15 éves kiscsávó a 70-es évek San Diego-jában, akire az anyai nyomás alól "meglépő" nővérke ráhagyott anno egy csomó rockbakelitet (Led Zeppelin, The Who...) és a srác firkász lesz egy helyi zenei újságnál. Nagyon jól ír, így felfigyelnek rá, többek között a Rolling Stone magazin is, akik telefonon keresik meg, hogy nem-e írna már nekik. Az egészből az kerekedik ki, hogy Willy fiú mélyvízbe kerül a Stillwater rockegyüttes turnéjához csatlakozva és meg kell írnia a sztorit, amivel berobbanhat újságírói nagykarrierje. Közben a Rolling Stone semmit sem tud szinte a fiúról, még a korát sem, mivel csak telefonon egyeztetnek. Willy pedig fülig szerelmes lesz a szólógitáros csajába, akit Kate Hudson alakít nagyon fiatalon és nagyon jól.

PRO: Eszméletlen bájos film volt, Kate Hudson alakítását öröm volt nézni és sikerült egy remek korszakot megcélozni, ami már önmagában is garantálja a jó alaphangulatot. Ilyen egy vállalható és élvezhető romantikus film szerintem. Hála az égnek a nagydrámáktól is meg vagyunk kímélve.

KONTRA: Írtam ugyan, hogy jól egyensúlyozik a film azon a bizonyos mezsgyén, de bakik azért akadnak. Egy ilyen bandánál egy turnét én keményebbnek, mocskosabbnak képzelek el. Úgy értem, fű meg elesdé helyett/mellé egy kis kokó, a sok sör helyett meg ihattak volna több töményt, stb...nem azt akarom mondani, hogy át kellett volna esnie a túl realisztikus oldalra a filmnek, de néhol eléggé hiteltelennek hatottak a turnés bulizások. A szex viszont jól lett megközelítve.

tibike: 8/10, imdb: 8/10 (162.529), rottentomatoes: 88%

Címkék: vígjáték romantikus zenés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr155768784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása