HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

Napos oldal

slartibartfast 2014.01.19. 18:14

napos.jpg

NÉVJEGY

Silver Linings Playbook (Napos oldal)

évjárat: 2012, amerikai

gyártó: The Weinstein Company, Mirage Enterprises

műfajilag: romantikus, vígjáték

rendezte: David O. Russell

főszereplők: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Julia Stiles

silver-linings-playbook07.jpg

Úgy látszik, ez egy ilyen filmnézéssel teli hétvége és sikerült még egy gyöngyszemet halászni a romantikus-vígjáték zsáneréből, méghozzá nem is akármilyet. Megint tudtunk itthon mozizni asszonykámmal :)

Engem ezzel a műfajjal elég nehéz megfogni, így a filmnek egyszerre kellett valahol különlegesnek és erősnek is lennie. Míg az előbbit a nem mindennapi alapszituáció, a második kritériumot Bradley és Jennifer átütő játéka abszolválta.

Pat Solitano (Bradley Cooper) mániás depressziós, 8 hónapot tölt egy diliházban miután félholtra veri azt a töritanárt, akit rajtakap, hogy a feleségével kamatyol a zuhanyzójukban. Elveszti az asszonyt, az állásást és a lakásást. Miután kiengedik, próbál nagyon optimistán hozzáállni az élethez és mindent megtesz, hogy betegségét kontrolálni tudja, de dührohamaival, nyers szókimondásával nehéz megbírkóznia. Betegesen küzd, hogy ex-feleségével lehessen újra, és, hogy az asszonyhoz minél több szép és jó hír jusson el róla. Tervét kissé akadályozza, hogy "szabadulása" után kénytelen a szüleihez visszaköltözni, ahol az apuka sem könnyű egy eset (Robert De Niro), mellesleg nem gyengén Philadelphia Eagles szurkoló és folyton fiacskájával akar meccset nézni, szerinte ugyanis Pat a kabala és a Philly akkor képes nyerni, ha együtt nézik a derbiket. A másik akadály, maga a lényeg, a film másik dilise, Tiffany (Jennifer Lawrence), akinek meghalt a férje és azóta ő is meglehetősen sok gonddal küszködik. Az élet egymás útjába sodorja őket és Tiffany felajánlja Pat-nek, hogy segít neki visszahódítani a feleségét, de cserébe ő is kér valami fontosat, és miközben egyre több időt töltenek el egymás mellett, egyre jobban dolgozni is kezd a kettőjük közti kémia. Noha egyikőjüknél meglehetősen sokáig kell várni, míg észbe kap és fogni tudja végre a szív jeleit.

PRO: Egyedi eset nálam egyelőre, hogy az általam egyik legkevésbé favorizált műfaj, a romantikus-vígjáték egy hétvége alatt két ilyen erős filmmel tudjon meglepni. A Napos oldal még a Majdnem híresnél is jobban tetszett. Bradley Cooper mostanában nagyon fel lett kapva, De Niroval sem először játszik együtt, de Jennifer Lawrence nálam most bizonyított igazán. Már A hallgatás törvényében is erős volt, amit művelt, de itt végképp feltette az i-re a pontot, hogy komolyan kell venni őt. A két színész között parádésan működött a kémia, jók voltak együtt és egy cseppet sem szokványos romantikus filmmel ajándékoztak meg minket, ők és az alkotók.

KONTRA: Csak annyi, hogy nehézkesen indult be. Az első kb. negyed órában 1-2 vicces jeleneten kívül kicsit unatkoztam.

tibike: 9/10, imdb: 7,9 (323.242), rottentomatoes: 92%

Címkék: vígjáték romantikus

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr305770732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doctor P 2014.02.20. 20:25:33

Sokszor átfutott a tekintetem ezen a filmen, de soha nem jutottam el odáig, hogy megnézzem. Ott volt az ösztönző erő, hogy Bradley Cooper a főszereplő, mostanában jókat alakított a filmjeiben, ez se lehet olyan rossz. Viszont a negatív oldala is előjött, hogy romantikus vígjáték, ááh inkább hagyjuk! A blogodon elolvastam ezt a kritikát és megjött a kedvem rögtön (főleg a 9/10-es pontozás miatt). A film nekem is pozitív csalódás volt. Jó történet, jó színészi alakítás (De Niro ismét hozta a formáját) és a hihetetlenül szép arcú (és testű ;))Jennifer Lawrence elősegítették hogy kijelenthessem: ez egy klassz film volt! Negatívumként talán a sok idegtépő hangoskodást és veszekedést tudnám felhozni. Összességében: 8/10 ;)
(Patrik voltam :P)

slartibartfast 2014.02.21. 06:49:22

Na, örülök, hogy tetszett a film, Patrik. Ez a műfaj engem is elrettent már jó ideje, de itt is lehet találni színvonalas darabokat :)
süti beállítások módosítása