HTML

Tibike filmet néz

Egy mezei filmkedvelő beszámolói. Laikus kópé olykor kaotikus eszmefuttatásainak helye, nem pedig szakszerű kritikus vacka ez.

Friss topikok

  • slartibartfast: Biztos nem fogom otthagyni, habár mondjuk a pezsgősüveg félperces művészi kibontásától kicsit már ... (2015.08.29. 14:04) Hannibal - 2. évad
  • slartibartfast: @Segna: Nem láttam még, de akkor itt az ideje. Szeretem a megosztó filmeket .) Köszönöm a tippet. (2015.05.23. 15:46) Csillagok között - 2014 (Interstellar)
  • doggfather: @slartibartfast: nagyon jó volt ő is az biztos, sőt gyakorlatilag az utolsó kis mellékszereplő is ... (2015.02.26. 10:06) Fargo (a sorozat) - 2014
  • Zsembibaba: Teljesen egyet ertek a leirtakkal, jo elemzes :) (2014.06.10. 21:29) Walter Mitty titkos élete
  • Globetrotter2014: Nem volt egy nagy szám. nagyon rossz se de kb Bay szintjén, Del Torótól többet vártam volna. (2014.06.10. 16:55) Tűzgyűrű

Hannibal - 1. évad

slartibartfast 2014.03.22. 00:46

hannibalseason1.jpg

 

Kicsit rendhagyó írás következik, ugyanis nem egyestés mozifilmet, hanem egy viszonylag friss TV-sorozat első évadát veszem górcső alá röviden. Mivel a nagy mozifilmek közül csak kettőt láttam és azokat is jó régen, szinte semmilyen téren nem tudtak befolyásolni. Persze én is emlékszem Sir Hopkins hátborzongató alakításaira, de a sorozatban is rendesen betaláltak Mads Mikkelsen-nel.

Szóval nem vagyok ortodox hannibál-hívő, de a sorozat amolyan modern hannibál-rajongóvá tett. A legjobb az egészben, hogy a sorozat nem arra van kihegyezve, hogy hogyan ejti el Dr. Lecter az áldozatait (azt inkább a néző fantáziájára bízzák az alkotók), hanem szinte minden a gasztronómia vonalán van megközelítve, és ettől lesz nagyon bizar, egyben izgalmas az alkotás, mert a civilizált társadalom egyik legnagyobb tabu témáját feszegetik lelki szemeink előtt pajszerrel. A kannibalizmust. Annak is egy rettentően kifinomult és beteg formáját, amit a Dr. Hannibal Lectert alakító Mr. Mikkelsen figurája egy az egyben lényegít át a retinánkra.

Bárki könnyen végezheti a serpenyőjében, ő közben lazán elpraktizál amolyan elit pszichiáterként, mégis neki is vannak kedvencei. Mint például az emberfeletti empatikus képességekkel rendelkező Will Graham, aki képes beleélni magát akár a brutális kegyetlenséggel pusztító pszichopaták, sorozatgyilkosok bőrébe is. Eme adottsága segítségével végzi extra megbízásait is és kutat fel szörnyűbbnél szörnyűbb szörnyetegeket. Miközben a legnagyobb szörnyeteg báránybőrben ólálkodik körülötte és bővítgeti emberhusiból fabrikált menüarzenálját.

Nagyon sok aspektusa lenne a sorozatnak, ahol lehetne bírálni, támadni vagy éppen szőrszálhasogatni. Mégis, minden téren színvonalasan teljesít a Hannibal érzésem és tapasztalatom szerint. Pláne az előzetes elvárások tükrében.

03-hannibal.jpg

A 18+ karika természetesen nem kérdés. Lepontozni pedig csak is ott tudom kicsit a szériát, hogy eddig nagyobb hangsúlyt fektettek Will Graham karakterére és Dr. Lecter egyelőre finoman a háttérben maradt + jómagam soknak vélem a beteg pszichopaták, gyilkosok számát, akik után nyomoznak. Kissé szürreálisan hat, hogy viszonylag "kis" tér- és időbeli területen ilyen arányban forduljanak meg az ennyire beteg fazonok.

Mindent egybevéve nálam 8/10, mert van még hova fejlődni és letisztulni, de így is az utóbbi évek egyik legjobban eltalált és legizgalmasabb TV-sorozata.

ps.: Igen, nemsok semmit írtam konkrétan az első évadról, de a másodikról rittyentett írásomban igyekszem pótolni majd :)

Címkék: sorozat horror hannibal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tfilmetnez.blog.hu/api/trackback/id/tr155873259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása